Hvem er lettest at få fat på?

Udgivet af Sara

Børn og ældre er mest aktive – 9 ud af 10 børn mellem 7 og 12 dyrker regelmæssig motion. Derefter falder tidsforbruget med små peaks i alderen 16-19 år, 20-29 år og endelig 60-69 år. De mindst aktive er aldersgruppen 30-39 og 70+.

Børn er altså en gruppe der er meget aktive i forhold til at gå til sport m.m. i deres fritid. Men de er også en gruppe der kan være svære at holde på – mange børn prøver flere idrætsgrene inden de måske vælger “deres” idrætsgren. Derfor siger alt forskning at kvalitet i det de møder er en af de mest afgørende faktorer for at de bliver i en idrætsgren.

Hvis I som klub gerne vil have flere børn eller starte et ungdomshold op, er det naturligt at tage kontakt til den lokale skole og eller SFO. Skolestævner er et godt sted at starte. Det er dog relativt vigtigt at børnen til disse stævner bliver gjort opmærksomme på at der er en volleyballklub, træner og træningstid der står og venter på dem. Lav en lille folder og få meget gerne nogen fra klubben til at stille op til skolestævnet som ambasdør for klubben. For mange børn (og voksne) er det at skulle starte til noget nyt ikke altid så rart, hvis de ved hvem træneren er, ved noget om klubben og sporten, gør det uanset hvad lettere at tage beslutningen om at møde op.

Ligeledes kan det være en ide at blive en del af kommunens sommerferieprogram for børn og unge, lave små forløb i de lokale skoler, m.m. 

Ældre

En ide kan være at tage kontakt til ældresagen og senioridrætsforeninger i nærområdet og tilbyd at komme ud og vise Bedstevolley

Previous Afhold skolestævner
Kategorier: