Hvad har vi lært frem til nu?

Udgivet af Sara

Brøndby december 2020

I løbet af 2019 har Volleyball Danmark gennemført en stor landsdækkende tilfredshedsundersøgelse “Volleyballspilleren i Centrum”. Læse mere om hvordan den er gennemført.

Undersøgelsen har vist sig langt mere værdifuld end, vi havde turdet håbe på. Klubberne har fået ret præcis viden om deres medlemmer, og VD har fået et godt overblik over medlemmernes ønsker til en moderne volleyball klub.

I løbet af december måned har vi præsenteret en række resultater fra undersøgelsen, som en julekalender på vores Facebook side. Det har været en blanding af seriøse og mere kuriøse og sjove resultater. Du kan stadig nå at læse alle “lågerne” på Facebook siden.

Dette går rigtigt godt

Lad os slå det fast med det samme. Medlemmerne er generelt meget glade for klubberne. Undersøgelsen arbejder med en “ambassadørscorer” og her giver medlemmerne scoren 54. Det er en endog meget flot scorer. I forretningsverdenen vil man ofte være glad for en scorer på 12!!

Kidsvolley er på 20. år, fortsat en kæmpe succes. Kidsspillerne og deres forældre, er virkeligt glade for deres trænere, og deres klubbers måde at behandle dem på.

Bedstevolley der i løbet af 2019 har skiftet navn til Senior+ volley er også ved at vokse sig til noget af en succes, med meget stor tilfredshed blandt medlemmerne.

Et kig i tendenserne

Med de mange klubber, der har deltaget i undersøgelsen, kan vi begynde at se nogen tendenser på tværs af alle landets medlemmer. En af de tydeligste tendenser er, at danske volleyballspillere er vilde med socialt samværd, som vægtes meget højt.

Det fremgår meget tydeligt af undersøgelsen at frivillige og spillere, også spillere der træner på højt niveau, vægter sociale aktiviteter meget højt.

Noget andet medlemmerne er vilde med er, at de føler sig velkommen og at de mærker at klubben vil dem. Det har tydeligvis stor betydning for, om nye medlemmer har lyst til, at blive i klubberne. Det er ikke altid den teknisk bedst velfunderede træner, der sælger billetter.

Manglen på frivillige er aflyst

I undersøgelsen har det været muligt for medlemmerne at tilkendegive om de har lyst til, at lave frivilligt arbejde for klubberne, om de har lyst til, at være dommere og endeligt om de vil være sponsorer.

Sponsorer
Det kommer ikke bag på os, at det ikke er væltet ind over klubberne med sponsorer. Omvendt så er der faktisk ind imellem nogen der har tilkendegivet at de gerne vil støtte deres klub økonomisk.

Dommere
I 2019 har alle talt om de udfordringer volleyball i Danmark har på dommerfronten. Holder tallene fra undersøgelsen, med medlemmer der gerne vil tage en dommeruddannelse, så ser det faktisk lyst ud. 7% af alle medlemmerne vil gerne tage en dommeruddannelse.

Frivillige

29%

..er den mængde af de spurgte medlemmer siger ja til, at deltage i det frivillige arbejde i klubberne. Ikke nok med at de har sagt ja, klubberne har også fået lister med deres navne og mailadresser, så de kan kontakte dem.

I undersøgelsen kan vi se at de mange, der allerede nu er frivillige, efterspørger ledelse og synlighed omkring opgaverne. Kan klubberne formå at løfte det, at lede de frivillige, så bliver 2020 et år de kan se frem til.

Nåede din klub ikke at være med?

Så skal du ikke fortvivle. Det er lykkedes os, at skaffe lidt ekstra gratis licenser til undersøgelsen, så vi kan få flere klubber med i 2021.

Vil I være med, så skriv til Sara sje@volleyball.dk

Previous Medlemsundersøgelsen fortalt
Kategorier: