Årsplan

Udgivet af Sara

I starten af en sæson kan det være en god idé at lave en årsplan. En årsplan beskriver de overordnede emner til træning og hvor lang en periode disse emner trænes. Årsplanen kan også indeholde kampe, sociale arrangementer, ture osv.
Årsplanen er en hjælp til træneren, men kan også være et redskab som spillerne kan bruge til at forberede sig til træning. Årsplanen sætter de overordnede rammer, så det som træner bliver nemmere at sikre en progression i træningen, så spillernes udviklingsmuligheder er optimale.
Årsplanen bør tage udgangspunkt i de ønsker de førnævnte samtaler med holdet medfører, således at ønskerne bliver sat i et større perspektiv. Hernæst bør årsplanen også laves i forhold til hvilke kampe man betragter som vigtige. Langt de fleste bliver helt eller delvist motiveret af at vinde kampe og derfor skal årsplanen tage hensyn til hvornår holdet skal toppe. En årsplan er et dynamisk redskab, der kan ændre sig løbende i takt med at man bliver klogere på hvad holdet har behov for. Selvom den er dynamisk og hurtigt kan ændre sig, er det alligevel en god idé at lave den, da man så bliver bevidst om, hvilket område man ikke får trænet i den grad, man først havde regnet med, når man prioriterer at bruge mere tid på noget andet og derved bliver det nemmere at overskue sæsonen og de ting man skal igennem.

Previous Vis-Forklar-Vis
Next Coaching
Kategorier: