Videoanalyse

Videoanalyse er et mere og mere brugt redskab i volleyball træningen. Det giver mulighed for at spillerne kan se sig selv og det er med til at facilitere udviklingen af et område i spillet. Det kan være svært at mærke præcis hvordan ens krop bevæger sig, eller huske en hele spilsituation og spillerens egen adfærd i sitautionen. Video gør det muligt at genopleve situationen og giver mere anvendelig feedback, fordi spilleren kan se det med egne øjne. Det er efterhånden blevet nemt at bruge i praksis, da det ikke krævet andet end en smartphone eller tablet.
De fleste smartphones kan optage i slowmotion og der findes mange apps, der tilbyder udvidede funktioner, til at få endnu mere ud af videomaterialet. Her kan blandt andet nævnes:

Ved at trykke på navnet, åbnes en introduktionsvideo til hvordan appen anvendes og hvordan funktioner udnyttes til fulde.

Credits

Volleyball Danmark logo   

Volleypedia er udviklet, og drevet, af Volleyball Danmark, Bredde- og Udviklingsafdeling.

Gengivelse af materialet er kun tilladt, som uddrag, og med kreditering til Volleyball Danmark.

 

Medbestemmelse

Husk at vi meget gerne vil have ideer og input til indholdet i Volleypedia. Dermed kan alle være med til at bestemme udviklingen af opslagsværket.
Du kan læse mere på siden DELTAG I UDVIKLINGEN.

Ideer og kommentarer kan stiles til Niels Kliim